Neem nu contact op

Gebruik het formulier hiernaast om via email contact op te nemen. 

U kunt uiteraard ook telefonisch contact openemen op 0617381354.

Naam *
Naam


Welsum
Netherlands

0031617381354

Incompany Digital Flow tilt uw bedrijf naar de digitale next level middels een passende digitale strategie, meetplan, incompany training en coaching.

Aan de slag met online, tijd voor een stagiair?

Blog

Welkom op het blog van Incompany Digital Flow. Door Menno Braakman

Aan de slag met online, tijd voor een stagiair?

Menno Braakman

Veel bedrijven die digitale activiteiten (website, mobile app, social media) willen opstarten staan voor een dilemma. Moeten we hier een digital/online functie voor creëren of eerst wat experimenteren met een stagiair?

Digital Natives

Veel bedrijven kiezen voor die stagiair of een iets er tussenin: een starter. Deze jonge “digital natives” hebben een groot voordeel ten opzichte van management en directie. Ze zijn opgegroeid met het internet, social media, devices als smartphones en tablets. Ze hebben er dus “gevoel voor”.
Daarnaast vangen ze hun gebrek aan kennis en ervaring gemakkelijk op doordat ze online snel de juiste informatie vinden. Denk ook aan de vele videotutorials van Google, Facebook en Lynda.com die mensen snel op het juiste kennisniveau brengen.
Ideaal toch? Zo’n jonge hond op online? Ja en nee..

Brug slaan naar de boardroom

We zien de stagiairs en starters vol enthousiasme social media strategieën schrijven, contentplannen uitwerken, SEO verrichten en SEA campagnes inrichten. Ze leren snel aan welke knoppen ze moeten draaien en het aantal likes en websitetbezoekers groeit gestaag.
Het probleem is echter dat in veel gevallen deze jongedames en –heren hun strategieën en activiteiten nog onvoldoende hebben verankerd in de bedrijfsdoelstellingen en de ambities van directie en management.
Wat doet een like op Facebook voor onze naamsbekendheid of –voorkeur, voor leadgeneratie of sales? Wie is die websitebezoeker en waarom blijft hij of zij gemiddeld maar 30 seconden op onze website?

Deze vragen worden maar zelden gesteld. Gevolg is dat de online medewerkers een beetje zwemmen binnen het bedrijf. Het is belangrijk voor zowel hen als de directie om die brug te slaan tussen digitale activiteiten en de bedrijfsdoelstellingen. Een meetplan waar digitale KPI’s onder bedrijfsdoelstellingen hangen. Waarmee targets worden gesteld en aangescherpt. Waarmee de strategie continu wordt verbeterd, want de wereld van digitale mogelijkheden is altijd in beweging.

Opleiden

We sturen de online medewerkers naar events, cursussen, workshops om ze te ontwikkelen op zowel strategisch als technisch vlak. Het probleem is echter, dat op de events vaak campagnes worden gepresenteerd met enorme creatie- en mediabudgetten. Ver buiten de scope van uw bedrijf. De cursussen en workshops geven nieuwe inzichten en handvatten, maar wat verandert het concreet binnen de business?

Digital Coach

In mijn optiek is er een grote behoefte aan ervaren digital coaches die zowel uw digitale strategie als medewerkers meenemen naar een next level. Hier wordt een duurzame impact gerealiseerd, door niet alleen een mooi advies neer te leggen bij de directie, maar ook de medewerkers te ontwikkelen op zowel strategisch vlak als op procesgebied. Een nuchtere kijk op nieuwe technologieën, al die verschillende social media platforms en apps. Een visie die start bij de customer journey van uw doelgroep, de strategische bagage van uw online medewerker en resulteert in meer doelgroepinzichten, learnings, een hogere naamsbekendheid en meer sales voor uw bedrijf.

 

Geïnteresseerd om hier eens verder over te praten?

Neem nu contact op voor een vrijblijvende afspraak:

Menno Braakman
0617381354
menno@justbuzzit.nl